Obsah:

  1. Základné školské potreby v školskej výbave – zoznam
  2. Zošity a poznámkové bloky
  3. Peračník a jeho obsah
  4. Výtvarné potreby
  5. Módne oblečenie do školy z Pepco!

Začiatok školy je pre každého prváčika a jeho rodičov veľkou udalosťou. Zistite, aké základné veci sú pre mladého žiaka nevyhnutné a aké nové produkty ponúkajú tento rok predajne Pepco, aby zabezpečili pohodlie a funkčnosť pri učení a hraní. Zistite, čo by mal obsahovať batoh prváčika, aby bol každý deň v škole plný dobrodružstva a pozitívnych zážitkov!

Základné školské potreby v školskej výbave – zoznam

Školské potreby sú základom dobre pripravenej výbavy každého prváčika. Starostlivo vybrané zošity, peračník a základné príslušenstvo zabezpečia, aby sa vaše dieťa pohodlne a efektívne učilo. Nižšie nájdete podrobný zoznam najdôležitejších vecí, ktoré by ste mali mať v školskom batohu a ktoré si môžete kúpiť za výhodné ceny v predajniach Pepco.

Zošity a poznámkové bloky

Školská výbava prváka by mala obsahovať dostatočný počet zošitov a poznámkových blokov.

  • Štvorčekový zošit – niekoľko kusov (zvyčajne 4-5), ktoré sa používajú na hodinách matematiky a iných predmetov vyžadujúcich presné poznámky.
  • Linajkový zošiť – niekoľko kusov (aj 4-5), ktoré sú nevyhnutné na učenie sa písať a viesť si poznámky v materinskom jazyku a iných humanitných predmetoch.

Peračník a jeho obsah

Peračník je kľúčovou súčasťou školskej výbavy, ktorá by mala obsahovať všetky potrebné písacie a kresliace potreby.

  • Ceruzky – najlepšie niekoľko, vrátane ceruziek rôznej tvrdosti, aby dieťa mohlo pohodlne kresliť a písať. Dobrou voľbou môžu byť hrubšie ceruzky s trojuholníkovým tvarom, ktoré uľahčujú správne chytanie.
  • Perá a plniace perá – aspoň dva kusy (jeden náhradný) alebo pero (s náhradnými bombičkovými náplňami). Pera môžu byť v rôznych farbách, aby sa uľahčila organizácia poznámok.
  • Farbičky – sada 12-24 farbičiek rôznych farieb na hodiny výtvarnej výchovy, ale aj matematiky, jazykovej a prírodovednej výchovy.
  • Fixky – sada fixiek rôznych farieb, ktoré možno použiť na vytváranie farebných poznámok a kresieb.
  • Guma – mäkká, ktorá účinne odstráni chyby bez poškodenia papiera.
  • Strúhadlo – so zásobníkom na odrezky, ktorý umožňuje rýchle ostrúhanie ceruzky alebo farbičky bez toho, aby ste museli vstať zo sedadla alebo vysypať puzdro na ceruzky.
  • Pravítko – 15-20 cm dlhé, najlepšie plastové a pružné, ktoré sa pohodlne nosia v peračníku a nezlomia sa.
  • Nožnice – s bezpečnými zaoblenými koncami na zaistenie bezpečnosti pri používaní.
  • Tyčinkové lepidlo – ľahko sa používa a menej špiní ako tekuté lepidlo, ideálne na umelecké diela a rôzne projekty.

Školská výbavička pre dievčatko môže obsahovať peračník v jej obľúbenej farbe alebo s rozprávkovým motívom, napríklad s Barbie, princeznami, jednorožcami alebo postavičkami z obľúbených animovaných filmov. Okrem toho môžu učenie zatraktívniť farebné perá, ozdobné gumy alebo sada nálepiek do zošita, ktoré si dievča samo vyberie. Obaly zošitov tiež môžu mať motívy podľa výberu dievčatka, napríklad kvety, motýle, srdiečka alebo roztomilé mačky či psíky. Väčšina dievčat miluje kreatívne výtvarné činnosti, preto do nich môžete pridať do výtvarných potrieb trblietky, farebné stuhy, korálky a iné ozdoby a vytvoriť tak jedinečné umelecké diela.

Výtvarné potreby

Vhodná sada výtvarných materiálov umožní žiakom slobodne tvoriť na hodinách výtvarnej výchovy a technickej výchovy a prejaví sa v rozvoji kreativity a manuálnych zručností.

  • Farby a štetce – školská výbava prváčika by mala obsahovať sadu akvarelových alebo temperových farieb, niekoľko štetcov rôznej hrúbky a bezpečný pohár na vodu.
  • Školské náčrtníky a skicáre – listové bloky s bielymi a farebnými listami budú tvoriť základ väčšiny umeleckých diel. Skicár sa osvedčí aj pri práci, ktorá si vyžaduje tuhší podklad, napríklad pri tvorbe modelov alebo koláží.
  • Farebný a krepový papier – sada farebných papierov a minimálne 4-5 kusov rôznofarebného krepového papiera umožní vytvoriť rôzne umelecké diela, ako sú vystrihovačky, koláže alebo priestorové modely. Vďaka nim budú môcť deti ešte účinnejšie rozvíjať svoje manuálne zručnosti a predstavivosť.
  • Plastelína a modelovacia hmota – sú skvelým materiálom na modelovanie a sochárstvo. Deti môžu vytvárať trojrozmerné postavičky, čo rozvíja ich manuálne zručnosti a priestorové myslenie.

Školská výbava pre chlapca môže obsahovať peračník so športovými motívmi, autami, superhrdinami alebo postavičkami z počítačových hier. Praktické ceruzky, perá s obľúbenými postavičkami a praktické strúhadlá spríjemnia každodennú prácu. Chlapci môžu uprednostňovať zošity s obálkami s vesmírnymi motívmi, dinosaurami alebo športovými ikonami – zošit na matematiku s Lobotkou alebo Ronaldom na obálke sa im bude určite páčiť. Chlapcov často zaujíma modelárstvo a konštruovanie, preto je dobré doplniť výtvarné potreby o modelovaciu hmotu, drevené tyčinky na stavanie modelov alebo súpravu na technické kreslenie.

Pri kompletizovaní školskej výbavy je potrebné pamätať na to, aby ste ju prispôsobili individuálnym potrebám vášho dieťaťa a požiadavkám školy. Mnohí učitelia rozdávajú zoznamy s výbavou na organizačných stretnutiach alebo zverejňujú verziu na stiahnutie na webovej stránke školy.

Infografika Pepco o školskej výbave

Módne oblečenie do školy z Pepco!

Kompletizovanie školskej výbavy pre žiakov prvého ročníka si vyžaduje premyslenie a zohľadnenie pohodlia aj vkusu detí. Najnovšia kolekcia oblečenia Pepco s motívmi Barbie pre dievčatá a motívmi Marvel pre chlapcov je dokonalou voľbou, ktorá spája pohodlie so zábavou.

Dievčatám odporúčame kúpiť farebné blúzky, pohodlné sukne a legíny s ich obľúbenou bábikou Barbie, ktoré im zabezpečia voľnosť pohybu a skvelý vzhľad. Najnovšia kolekcia školského oblečenia dostupná v predajniach Pepco sa určite zapáči každému dievčaťu. V ponuke nájdete pohodlné teplákové súpravy, mäkké blúzky a elastické nohavice, ktoré sú ideálne na každodenné nosenie. Charakteristickým motívom tejto kolekcie je Barbie, ktorá dodáva oblečeniu dievčenský šarm a štýl. Vzory s obľúbenou bábikou mnohých generácií sa objavujú na športovom oblečení, ako aj na elegantnejších topoch alebo šatách. Kolekcia je farebná a plná rozmanitosti, čo umožňuje každej malej fanúšičke Barbie vyjadriť sa prostredníctvom oblečenia a zároveň zaručuje pohodlie a voľnosť počas školských aktivít.

Infografika Pepco o najnovšej kolekcii oblečenia pre školákov s motívom Barbie a Marvel

Chlapci si zamilujú tričká, teplákové súpravy a mikiny s potlačou obľúbených superhrdinov Marvel, ktoré sú nielen štýlové, ale spĺňajú aj potreby aktívnych detí. Najnovšia kolekcia školského oblečenia pre chlapcov dostupná v predajniach Pepco je skutočnou lahôdkou pre malých fanúšikov superhrdinov. V kolekcii dominujú pohodlné tepláky, odolné blúzky a pohodlné nohavice, ktoré sú ideálne na hranie a školské aktivity. Všetky tieto prvky sú zdobené motívmi zo sveta Marvelu, s postavami ako Spider-Man, Iron Man a Hulk. Vďaka tomu je oblečenie nielen praktické a pohodlné, ale podnecuje aj detskú predstavivosť a umožňuje im vyjadriť lásku k dobrodružstvám ich obľúbených postáv. Kolekcia je navrhnutá s ohľadom na dynamický deň mladého človeka a spája štýl s pohodlím pri nosení.

Nezabúdajme na doplnky, ako sú ponožky, spodná bielizeň a vhodná obuv, ktoré sú nevyhnutnou súčasťou výbavy každého žiaka. Takáto výbavička určite uľahčí vášmu dieťaťu začiatok novej vzdelávacej etapy a dodá mu sebavedomie a radosť.

Nástup do školy je pre každé dieťa mimoriadne dôležitou etapou a dobre pripravená školská výbava od spoločnosti Pepco môže toto obdobie výrazne uľahčiť. Rovnako dôležitá ako batoh plný potrebných pomôcok je však aj osobná podpora rodičov. V tomto kľúčovom období môžu deti pociťovať úzkosť a stres z nových výziev a prostredia. Aktívnym počúvaním, rozprávaním o pocitoch, spoločne stráveným časom a pozitívnym povzbudzovaním môžete významne prispieť k posilneniu sebadôvery vášho dieťaťa. Emočná podpora, ktorú môžete poskytnúť, je neoceniteľná pri budovaní základov, na ktorých bude vaše dieťa v novom školskom prostredí schopné úspešne rozvíjať svoje vášne a vzdelávacie a sociálne zručnosti.