Obsah:

  1. Nástenná dekorácia: obraz, grafika, fotorámiky
  2. Šálka alebo hrnček
  3. Dekorácie do domu: sviečky, kvetináče, rastliny
  4. Šatka, šál
  5. Zápisník, plánovač, kalendár
  6. Kniha
  7. Súprava kozmetiky do kúpeľa
  8. Bižutéria
  9. Spoločný čas v kine, na koncerte, či v SPA

Hľadáte vydarený darček na špeciálnu príležitosť pre svoju priateľku? Nájdenie perfektného darčeka, ktorý ju poteší a pripomenie jej váš vzťah, je často skutočná výzva. Predstavujeme niekoľko návrhov, ktorými sa môžete inšpirovať pri výbere netradičného darčeka pre priateľku.

Najbližšia priateľka je výnimočná osoba, zaslúži si darček, ktorý ju poteší. Či už má vaša priateľka rada elegantné doplnky, trávi čas kreatívnymi koníčkami alebo cení si praktické a osobné darčeky, pripravili sme pre vás rôznorodé inšpiratívne návrhy – na každú príležitosť, a pre každý rozpoťet.

Nástenná dekorácia: obraz, grafika, fotorámiky

Koláž, obraz, plagát – grafika podľa vkusu vašej priateľky sa môže stať zaujímavým doplnením jej životného priestoru. Postarajte sa, aby taký darček odzrkadľoval jej osobnosť, záujmy, a možno dokonca aj sny. Môže to byť napríklad maľba krajiny, ktorá vnesie do jej bytu harmóniu a pokoj, alebo dynamická abstrakcia, ktorá dodá interiéru energiu a moderný nádych. Obraz, nástenná dekorácia alebo grafika s obľúbeným citátom alebo motivačným heslom,sastane nielen zaujímavou dekoráciou, ale aj každodennou pripomienkou vášho priateľstva a podpory.

Populárnou inšpiráciou na darček pre priateľku sú rámiky so spoločnými fotografiami. Skúste si vybrať fotografie z rôznych momentov vášho priateľstva – od smiešnych selfie až po zábery dôležitých podujatí. Umiestnite ich v elegantných rámikoch a vytvorte kolekciu spomienok, ktorú môže vaša priateľka zavesiť vo svojom dome. Je to špeciálny darček, ktorý jej bude zakaždým pripomínať spoločne strávené chvíle, smiech, dobrodružstvá a podporu, ktorú si navzájom poskytujete.

Infografika spoločnosti Pepco o výhodách darčeka pre priateľku. 

Šálka alebo hrnček

Šálka alebo hrnček – výnimočne praktický a zároveň osobný darček pre priateľku, ktorý jej bude každý deň pripomínať váš vzťah.

Pri výbere šálka alebo hrnček nájdite taký, ktorý odzrkadľuje jej obľúbené odtiene, vzory alebo záujmy (napr. motív hôr pre turistku, fotka milovaného domáceho maznáčika). Inšpiratívny citát alebo zábavná grafika môže dodať energiu rannému rituálu pitia kávy či čaju. Na druhej strane elegantná dekoratívna šálka navyše priťahuje pozornosť ako originálny prvok zariadenia interiéru.

Aby ste taký darček urobili ešte výnimočnejší, pridajte balenie obľúbenej kávy alebo čaju, čokolády, pralinky či vonnú sviečku. Takým spôsobom podarujete hotový recept na uvoľňujúce a príjemné chvíle relaxu so šálkou obľúbeného nápoja.

Usmievajúca sa žena daruje darček priateľkei.

Dekorácie do domu: sviečky, kvetináče, rastliny

Vaša priateľka vo voľnom čase prezerá katalógy venované interiérom, a rada sa obklopuje krásnymi predmetmi? Nástenné dekorácie, sochy, sviečky a svietniky, arómalampy – drobné predmety, ktoré pomáhajú vytvoriť útulnú atmosféru. Vyberte sviečky s obľúbenou vôňou svojej priateľky a doplňte ich vonnými tyčinkami. Arómaterapia s esenciálnymi olejčekmi a arómalampy umožňujú vytvoriť príjemné chvíle pohody po náročnom dni.

Ak má vaša priateľka rada prírodu, a v dome udržiava štýl urban jungle (mestská džungľa), môžete jej darovať rastlinu, ktorú ešte nemá vo svojej zbierke. Zásahom do čierneho je aj darček v podobe kvetináča, najmä s originálnym tvarom alebo odtieňom, ktorý je nielen praktický, ale aj krásne vyzerá.

Šatka, šál

Šál alebo šatka sú elegantným, módnym a praktickým darčekom pre priateľku. Výber takého doplnku ukazuje, že poznáte a ceníte si jej vkus a štýl. Skúste vybrať taký vzor, ktorý sa hodí k jej obľúbeným odtieňom a ladí s jej oblečením. Taký darček môže byť nielen krásnym, ale aj praktickým doplnkom jej šatníka, ktorý ju zahreje počas chladnejších dní. Šatka sa dá používať aj ako štýlový a originálny doplnok do vlasov. Každý z nich dodá jej každodennému oblečeniu štipku luxusu, a zároveň pripomína vaše priateľstvo.

Zápisník, plánovač, kalendár

Je vaša priateľka majstrom organizácie? A možno práve naopak – každodenný zoznam vecí, ktoré si má zapamätať a urobiť, ju presahuje? Môžete jej s tým pomôcť, darujte jej krásne vydaný a užitočný plánovač alebo kalendár, ktorý uľahčí zvládanie každodenných úloh, a z dlhodobého hľadiska pomôže dosahovať stanovené ciele.

Plánovač darčekov pre priateľku vedľa kytice sušených kvetov a plniaceho pera.

Vyberte zápisník alebo plánovač, ktorý je nielen praktický, ale aj inšpiratívny, najmä ak ho vyberiete podľa životného štýlu, záujmov a potrieb priateľky. Elegantný zápisník, v ktorom sa dajú zapisovať myšlienky, nápady a plány, sa zaručene stane skvelým každodenným spoločníkom. Plánovač s premysleným usporiadaním a dodatočným priestorom na poznámky pomôže udržať poriadok v každodenných úlohách. Na druhej strane kalendár, najmä ten s krásnou grafikou alebo motivačnými citátmi, nielen uľahčí organizáciu, ale aj poteší oko vždy, keď po ňom siahnete.

Kniha

Kniha je vždy vhodným darčekom pre vášnivého čitateľa. Výber správneho žánru, správnej knihy, či už je to bestseller alebo menej známy román, isto jej urobia veľkú radosť. Kniha môže byť aj skvelým spôsobom na relax a uvoľnenie, keďže pomáha aspoň na chvíľu uniknúť z každodenného zhonu.

Kniha o sebarozvoji, kuchárska kniha, encyklopédia rastlín, cestopis – skúste nájsť tematiku, ktorá sa hodí k záujmom a záľubám vašej priateľky. Taký darček môže tiež nabádať k objavovaniu nových skúseností a inšpirovať ju k činnosti. Darovaním knihy neponúkate len fyzický predmet. Je to studňa vedomostí a nových nápadov, a tiež spôsob na strávenie príjemného večera s obľúbenou knihou.

Súprava kozmetiky do kúpeľa

Vidíte, aká je vaša priateľka zaneprázdnená a chýba jej čas pre seba? Určite potrebuje chvíľu oddychu len pre seba. Keď darujete súpravu nádherne voňajúcej kozmetiky do kúpeľa, dávate jej zároveň možnosť stráviť relaxačný večer v pohodlí vlastnej kúpeľne.

Taký darček, ktorý tvoria aromatické olejčeky, šumivé guľôčky do kúpeľa, soli a balzamy, dokáže premeniť každodennú rutinu na luxusnú kúru SPA. Pri výbere výrobkov zohľadnite jej obľúbené vône a zložky, ktoré nielen ošetrujú pokožku, ale sa starajú aj o dobrú náladu. Súprava kozmetiky, doplnená mäkkou hubkou a voňavými sviečkami, v elegantnom balení, nielen krásne vyzerá, ale stane sa aj symbolom pokoja a relaxu, ktorý jej ponúkate.

Bižutéria

Ako najlepšia priateľka dobre viete, aké prívesky, náušnice a náramky dokonale zapadnú do vkusu vašej priateľky a zároveň zvýraznia jej individuálny štýl a krásu. Bižutéria je veľmi osobný a elegantný darček, ktorého emocionálna hodnota môže ďaleko prevyšovať cenu.

Pri výbere bižutérie či šperkov pre svoju priateľku v prvom rade pouvažujte, čo najlepšie pasuje k jej osobnosti – jemný náramok, elegantné náušnice či štýlový náhrdelník. Osobe, ktorej záleží na originalite a jedinečnom dizajne, pohľadajte niečo so zaujímavým vzorom alebo farebným drahokamom, vytvorené remeselníkom alebo nezávislým umelcom.

Spoločný čas v kine, na koncerte, či v SPA

Spoločná návšteva kúpeľov ako darček pre najlepšiu priateľku.

Ak máte problém s výberom darčeka pre priateľku, možno namiesto materiálneho predmetu jej darujte lístok na koncert alebo do kina, poukaz na spoločnú návštevu reštaurácie či na pobyt v SPA. Je to darček, ktorý prináša nielen radosť zo zážitku, ale predovšetkým cenný spoločne strávený čas.

Vyberte film, na ktorý chce vaša priateľka ísť už dlho. Pohľadajte koncert jej obľúbeného umelca, ktorého vždy chcela vidieť naživo. Nájdite salón krásy, kde môžete stráviť spoločné popoludnie na relaxačných procedúrach a masážach. Zážitkový poukaz je skvelý spôsob na odpútanie od každodenného života, na to oddýchnuť si a užiť spoločné strávené chvíle. Taký darček nielen posilní vaše puto, ale stane sa aj nezabudnuteľným zážitkom, na ktorý budete dlho spomínať s úsmevom na tvári.

Pepco je obchod, v ktorom nájdete množstvo lacných a originálnych darčekov pre priateľky. Pri výbere darčeka pre priateľku sa oplatí riadiť jej vkusom a záujmami. Ak rada varí, môžete jej darovať kuchynskú súpravu alebo kuchársku knihu. Ak je fanúšičkou módy, môžete jej kúpiť nový šál alebo kabelku. Ak naopak športuje, môžete jej darovať športové oblečenie alebo športové pomôcky. To všetko nájdete v našich kamenných obchodoch. Navštívte ich ešte dnes!