Obsah:

  1. Ako zabaliť vianočné darčeky?
  2. Spôsoby na kreatívne zabalenie darčekov
  3. Ako zabaliť darčeky jednoducho a esteticky?
  4. Ako zabaliť darčeky s netypickými tvarmi a rozmermi?
  5. Ako zabaliť posteľnú bielizeň, hrnček či sviečky?

Vianoce sú časom, keď sa navzájom obdarúvame. Chceme, aby darčeky boli nielen krásne a praktické, ale aj krásne zabalené. Predsa je to prvá vec, ktorú vidíme, keď dostávame darček. Ako teda zabaliť vianočné darčeky, aby urobili dobrý dojem? Pozrite si naše tipy!

Ako zabaliť vianočné darčeky?

Ktorý moment Štedrého večera vzbudzuje najviac emócií? Odpoveď je snáď len jedna – samozrejme, je to čas rozbaľovania vianočných darčekov! Aby ste ešte viac podnietili zvedavosť svojich blízkych a urobili im v tejto dlho očakávanej chvíli ešte viac radosti, oplatí sa venovať trochu pozornosť aj krásnemu zabaleniu vianočných darčekov. Kabelka, darčeková škatuľa, a možno čarovný ozdobný papier a farebné stuhy? V Pepco na vás čaká široký sortiment doplnkov na balenie darčekov. Zistite, ktoré z nich sa vám najviac zídu!

Balenie darčekov pomocou baliaceho papiera.

Spôsoby na kreatívne zabalenie darčekov

Pekné zabalenie vianočného darčeka je nielen otázkou estetiky. Je to tiež spôsob na vyjadrenie našej pamäte a pozornosti voči obdarovanej osobe. Keď dostávame darček, ktorý je pekne zabalený, odrazu máme dojem, že osoba, ktorá nám ho dala, mu venovala svoj čas a pozornosť. Vďaka tomu sa darček stáva ešte výnimočnejší a vyvolá ešte viac radosti.

Balenie vianočných darčekov pre osoby, ktoré máme radi, je pre mnohých z nás jedna z najkrajších častí prípravy na Vianoce. Vtedy zvyčajne prichádzajú na rad nožnice, lepiaca páska a rôzne doplnky. V Pepco nájdete množstvo užitočných baliacich materiálov, predovšetkým:

  • Darčekový baliaci papier – vhodný na zabalenie predmetov s pravidelnými tvarmi (napríklad knihy, kozmetika či stolové hry). Balenie darčekov do ozdobného papiera si však vyžaduje trochu času. Potrebujete aj ostré nožnice a lepiacu pásku.
  • Darčekové tašky – hotové balenie na vaše darčeky! Darčekové tašky sa oplatí použiť vtedy, keď nemáte veľa času. Stačí vložiť darček do tašky, a hotovo.
  • Ozdobné škatule na darčeky – rovnako pohodlný a zaujímavý návrh, ako darčeková taška. Škatule na darčeky, ktoré nájdete v sortimente Pepco, sú trvácne, elegantné, a dostupné v rôznych veľkostiach. Dôležité je, že škatuľu na darček z Pepco môžete neskôr využiť rozličnými spôsobmi – napríklad na uschovávanie drobností.
  • Krepový papier – hoci väčšine z nás pripomína rôzne školské výtvarné práce, môže byť aj skvelým materiálom na balenie darčekov. Perfektne sa hodí aj na zabalenie predmetov s nepravidelným tvarom – stačí ho zavinúť do krepového papiera a previazať elegantnou stuhou.
  • Stuhy, šnúrky, mašle a iné ozdoby – len ťažko si vieme predstaviť kreatívne zabalené darčeky bez použitia týchto detailov. Decentná mašľa či stuha krásne dopĺňa zabalený darček.

Môžete tiež pouvažovať o dodatočných dekoráciách balíčkov s darčekmi – skvelo sa na to hodia napríklad škoricové tyčinky, sušené plátky pomaranča či čerstvé smrekové vetvičky.

Materiály na balenie darčekov: baliaci papier, šnúrky, nožnice a príslušenstvo.

Ako zabaliť darčeky jednoducho a esteticky?

Nie je to vôbec také zložité, ako by sa to mohlo zdať. Stačí dodržať niekoľko pravidiel a vaše darčeky budú zabalené kreatívne, esteticky a bez problémov.

  • Vyberte si papier alebo darčekovú tašku so správnou veľkosťou. Darček starostlivo zaviňte do papiera, avšak nie príliš voľne.
  • Uistite sa, či je darček bezpečne zabalený. Zabezpečte ho pred poškodením, napr. papierom alebo bublinkovou fóliou.
  • Ozdoby vyberte tak, aby pasovali k danému darčeku a príležitosti. Nepoužívajte príliš veľké a okázalé ozdoby, ktoré môžu odvádzať pozornosť od samotného darčeka.

Nemáte čas alebo neviete, či sú vaše manuálne zručnosti dostatočné na to, aby ste krásne zabalili darček  do darčekového papiera? Máme pre vás oveľa pohodlnejšie riešenie. V ponuke Pepco nájdete rozličné ozdobné darčekové škatule a tašky s rôznymi veľkosťami a tvarmi!

Infografika Pepco Ako zabaliť darček na Vianoce.

Ako zabaliť darčeky s netypickými tvarmi a rozmermi?

Niektoré darčeky si pri balení vyžadujú ešte viac kreativity. Týka sa to predovšetkým veľkých predmetov a vecí s nepravidelnými tvarmi. Ako si s tým môžete poradiť? Je to jednoduché:

  • Na zabalenie darčekov s nepravidelnými tvarmi môžete použiť baliaci papier, fóliu či krepový papier. Tieto materiály sa dajú ľahko vystrihnúť, alebo nimi môžete darčeky kreatívne ovinúť.
  • Veľké predmety najjednoduchšie zabalíte vložením do darčekových tašiek alebo do veľkých darčekových škatúľ.
  • Ak chcete, aby bol darček ekologický, môžete použiť recyklované materiály. Na balenie darčekov môžete použiť napríklad staré noviny, kartóny či papierové vrecká.

Ako zabaliť posteľnú bielizeň, hrnček či sviečky?

Vianočné obliečky od spoločnosti Pepco na detský darček vedľa vianočného darčekového hrnčeka s motívom Mickey Mouse.

Posteľná bielizeň je praktický a elegantný darček, ktorý sa hodí na každú príležitosť, aj na Vianoce. Keď chcete zabaliť posteľnú bielizeň, oplatí sa vybrať vhodný baliaci papier. Papier musí byť dostatočne veľký, aby sa v ňom všetko zmestilo. Môžete tiež použiť sivý baliaci papier spolu s doplnkami, ako sú vetvičky, gule či servítky. Posteľnú bielizeň môžete zabaliť aj klasicky, tzn. poskladať ju do kocky a zavinúť do papiera. Môže ju tiež zabaliť do darčekovej škatule.

Ak má hrnček zaujímavý vzor, môžete ho zvýrazniť, napríklad zabalením do papiera s rovnakým odtieňom alebo vzorom. Ak je vyrobený z krehkého materiálu, napr. z porcelánu, odporúčame, aby ste ho dodatočne zabezpečili pred poškodením vložením do kartónovej škatule.

Keď chcete zabaliť sviečku, oplatí sa vybrať vhodný baliaci papier. Papier musí byť dostatočne veľký, aby sa v ňom všetko zmestilo. Sviečku môžete zabaliť aj klasicky, tzn. poskladať ju do kocky a zavinúť do papiera.. Môže ju tiež zabaliť do darčekovej škatule.

Papier na balenie vianočných darčekov, stuhy a baliace doplnky.

Bez ohľadu na to, akú formu zabalenia vyberiete, nezabudnite pridať osobný akcent. K darčeku môžete priložiť lístok s vinšom alebo venovaním. Balenie darčekov je nielen spôsobom na ochranu darčekov pred poškodením, ale aj prejavom pamäte a pozornosti voči obdarovanej osobe. Výberom vhodného spôsobu zabalenia a materiálov môžete vytvoriť darček, ktorý bude nielen praktický, ale aj krásny a výnimočný. V Pepco nájdete všetky materiály potrebné na zabalenie darčekov!