Obsah:

  1. Čo má byť vo výbavičke pre novorodenca?
  2. Výbavička pre novorodenca – oblečenie
  3. Výbavička oblečenia pre deti narodené v lete
  4. Výbavička oblečenia pre dieťa narodené v zime
  5. Doplnky pre dojčatá, ktoré sa zídu vo výbavičke
  6. Koľko stojí detská výbavička?

Čakanie na narodenie dieťaťa je pre budúcich rodičov mimoriadne vzrušujúce obdobie. Posledné týždne pred pôrodom sú zvyčajne naplnené hektickými prípravami – aby bolo všetko poruke, keď sa dieťa konečne narodí.

Kompletizovanie výbavičky pre novorodenca vôbec nemusí zabrať veľa času a energie. V predajniach Pepco nájdete všetko, čo potrebujete – od pohodlného oblečenia z organickej bavlny až po praktické doplnky, ktoré uľahčujú starostlivosť o novorodenca!

Čo má byť vo výbavičke pre novorodenca?

Najmladší člen (alebo členovia) rodiny potrebuje množstvo pozornosti, a to ešte pred tým, než sa vôbec doma objaví. Najlepší čas na zostavenie výbavičky pre novorodenca je čas tehotenstva – v tomto čase môžete spokojne pohľadať potrebné veci a kúpiť ich za dobrú cenu. Čo má obsahovať výbavička pre novorodenca na doma? Čo je nevyhnutné a čo sa ešte oplatí kúpiť?

Výbavička pre novorodenca – zoznam najpotrebnejších vecí:

  • Plienky
  • Deky – najlepšie dve: tenšia a hrubšia
  • Perinka
  • Zavinovačka do postele
  • Detská postieľka
  • Matrac a vhodné obliečky
  • Podložky pod plachtu
  • Posteľná bielizeň
  • Oblečenie: dupačky, body s krátkymi a dlhými rukávmi, blúzky, ponožky, čiapočka, zateplená kombinéza do kočíka, flísová kombinéza
  • Plyšová hračka na pritúlenie: z látky alebo plyšu

Je to čisto základná výbavička pre novorodenca. Na zozname sú len najdôležitejšie veci – potrebné je ešte dodatočné príslušenstvo a oblečenie (podľa ročného obdobia, lokality a individuálnych potrieb). Nezabudnite ani na hračky pre bábätko – v prvých týždňoch života je obzvlášť užitočná mäkká hračka na pritúlenie.

Výbavička pre novorodenca – oblečenie

Jednou z najdôležitejších položiek na zozname výbavičky pre novorodenca je oblečenie – dieťatko ho potrebuje veľa, keďže sa musí veľmi často prebaľovať. Presný obsah skrinky s oblečením pre novorodenca závisí od ročného obdobia. Niečo iné potrebuje dieťa narodené v zime a iné dieťa narodené v lete.

Pri výbere oblečenia pre novorodenca zohľadnite nielen strihu a veľkosti, ale aj materiál, z ktorého je vyrobené. Pokožka novorodenca je veľmi jemná – oplatí sa preto vybrať oblečenie z bavlny, viskózy a merino vlny, a vyhnúť materiálom, ktoré môžu pokožku podriapať, ktoré neprepúšťajú vzduch a neumožňujú pokožke dýchať.

Výbavička oblečenia pre deti narodené v lete

Musí obsahovať viac oblečenia s krátkymi rukávmi vyrobené z priedušných materiálov. V Pepco nájdete široký sortiment detského oblečenia z organickej bavlny. Prečo vsadiť na tento materiál pri kompletizácii šatníka pre najmenšie deti? Organická bavlna sa vyznačuje predovšetkým svojou jedinečnou mäkkosťou, ktorá deťom poskytuje plný komfort. Oblečenie, ktoré je z nej vyrobené, je okrem toho hypoalergénne a umožňuje pokožke dýchať, čo ju chránia pred rôznymi podráždeniami. Navyše sa vyznačujú veľmi dobrou trvácnosťou a dlho si zachovávajú svoje vlastnosti.

Nesmú chýbať: body a dupačky s krátkymi rukávmi, legíny, tričká s krátkymi rukávmi, tenké svetríky, tenké ponožky.

Infografika Pepco „Čo kúpiť novorodencovi?“

Výbavička oblečenia pre dieťa narodené v zime

Nesmie chýbať oblečenie, ktoré umožňuje dieťaťu obliekať vo viacerých vrstvách, vyrobené z teplých materiálov, ako je: vlna, hrubšia bavlna, flís.

V Pepco nájdete širokú ponuku detského oblečenia na všetky ročné obdobia. Nechýbajú teplé dupačky, mikinky a svetríky, teplé nohavice, bundičky a kombinézy. Nenahraditeľné počas prechádzok a chladnejších dní sú aj textilné dojčenské doplnky – predovšetkým teplé deky.

Nesmú chýbať: body a dupačky s dlhými rukávmi, teplákové nohavice, tričká s dlhými rukávmi, teplé svetríky, hrubšie ponožky, čiapočky a kombinézy.

Doplnky pre dojčatá, ktoré sa zídu vo výbavičke

Tehotná žena prezerá detské oblečenie, v pozadí muž montuje detskú postieľku

Počas prvých týždňov po narodení dieťaťa sa mladí rodičia musia v krátkom čase naučiť množstvo nových vecí. Starostlivosť o dojča si vyžaduje veľa starostlivosti, presnosti a pozornosti. Ukazuje sa však, že je to oveľa jednoduchšie, ak máme k dispozícii správne vybavenie. V Pepco sme predovšetkým pre mladých rodičov pripravili rad užitočných vecí do výbavičky pre batoľa – okrem iného:

  • Detské deky – dostupné v rôznych veľkostiach a variantoch
  • Cumlíky pre najmladších
  • Fľaše a rôzne príslušenstvo na kŕmenie dieťaťa
  • Plienky z organickej bavlny
  • Nádoby pre najmladších
  • Hračky pre batoľatá

To sú len niektoré z mnohých doplnkov pre najmladších, ktoré si môžete vybrať. Vo výbavičke pre bábätko nesmie chýbať nielen textil, plienky či prvá hračka na pritúlenie. Kompletná výbavička pre novorodenca musí tiež obsahovať veci do detskej izby: postieľku, matrac, kolísku, zavinovačku, kočík, a tiež mnoho iných vecí. Mnoho z nich nájdete v Pepco, a k tomu za dobrú cenu.

Koľko stojí detská výbavička?

Ceny jednotlivých položiek výbavičky závisia od viacerých faktorov – rozhodujúci je však výrobca týchto predmetov. Kvalitné výrobky vyrobené z prírodných materiálov, ktoré sú zároveň vhodné pre bábätko, vôbec nemusia byť drahé!

Navštívte najbližšiu predajňu Pepco a presvedčte sa – ponúkame cenovo dostupné oblečenie pre batoľatá, látkové plienky, a množstvo detských hračiek, a všetko za skvelé ceny!