Obsah:

  1. Tradičné svadobné dary neprestávajú byť módne
  2. Príbory, poháre a obedová súprava
  3. Elegantné textílie a dekorácie
  4. Netypické svadobné dary
  5. Darčeky zodpovedajúce koníčkom novomanželov
  6. Skôr než kúpite svadobný dar
  7. Avšak darček to nie je všetko – nezabudnite na príležitostné prianie a pekné balenie

Výber perfektného svadobného daru môže byť výzvou, ale je to aj jedinečná príležitosť vyjadriť svoje pocity a úctu mladomanželom. V týchto tipoch Pepco nájdete najlepšie nápady na svadobné darčeky, ktoré novomanželov určite potešia.

Tradičné svadobné dary neprestávajú byť módne

Hoci sa dnes veľa ľudí rozhoduje darovať peniaze alebo poukážky, avšak vôbec to neznamená, že mladomanželov nepoteší starostlivo vybraný dar. Stáva sa, že práve na tie tradičné darčeky sa spomína najradšej, uschovávajú sa roky a s radosťou sa používajú. Nižšie predstavujeme niekoľko hotových nápadov na svadobný dar v tradičnom štýle.

Príbory, poháre a obedová súprava

Asi sa ani nedá predstaviť dom, v ktorom chýbajú základné prvky na servírovanie jedál. Ak chcete kúpiť svadobný dar pre mladomanželov, ktorí práve začínajú svoj spoločný život, skvelo sa hodia:

  • Komplet príborov z nehrdzavejúcej ocele. Najlepšie v praktickom kufríku.
  • Súprava pútavých pohárikov, krištáľových pohárov či iné poháre na nápoje sú vynikajúcim nápadom na svadobný dar. V Pepco nájdete všetko, čo je nevyhnutné: poháre, poháriky a džbány za vynikajúce ceny!
  • Obedová súprava. Obedová súprava alebo čajový či kávový servis sú skvelou voľbou na svadobný dar. Dôležité je, že taký dar vôbec nemusí stáť veľa. Krásne a štýlové taniere, misky a iný riad a poháre ako svadobný dar nájdete v Pepco.

Ak nedôverujete krehkým a jemným darčekom, ktoré sa môžu po ceste rozbiť alebo poškodiť, môžete kúpiť solídnejšiu súpravu kuchynských potrieb – napríklad také ako hrnce a panvice. Aj tieto predmety nájdete v našom sortimente!

Infografika Pepco: ako zabaliť svadobný dar

Elegantné textílie a dekorácie

Ďalším nápadom na klasický svadobný dar sú práve textílie. Na dar na takú dôležitú slávnosť sa perfektne hodia elegantné komplety uterákov, posteľná bielizeň či vankúše. Čo vybrať? Závisí to od toho, ako dobre poznáte mladomanželov. Ak novomanželov poznáte dobre, môžete im darovať to, čo im najviac chýba. Ak presne neviete, radšej vyberte bezpečný darček – napríklad nástenné dekorácie, štýlový komplet posteľnej bielizne alebo súpravu elegantných uterákov. Dôležité je, že všetky tieto veci čakajú v Pepco!

Netypické svadobné dary

Nie každý mladomanželský pár poteší nákupná poukážka či komplet príborov. Niektorí nekladú dôraz na typické darčeky, avšak vedia oceniť darčeky, ktoré dávajú príležitosť zažiť niečo zaujímavé.

Koniec koncov mladomanželom môžete darovať víkend v SPA, lístky na koncert alebo dokonca let vrtuľníkom či zoskok padákom. Možností je skutočne množstvo, až je ťažké rozhodnúť sa. Najdôležitejšie je, aby taký dar zodpovedal skutočným koníčkom a snom novomanželov. Ďalším netypickým darčekom pre novomanželov je vlastnoručne vyrobená vec. Môžete vyrobiť jedinečný unikátny fotoalbum, ale aj iný predmet – všetko závisí od vašich individuálnych talentov a zručností. 

Darčeky zodpovedajúce koníčkom novomanželov

Dievčatko dáva svadobný dar

Niektoré páry majú spoločné koníčky – napríklad horskú turistiku či určitú športovú disciplínu. Ak poznáte tieto záujmy, môžete využiť tieto informácie pri výbere svadobného daru. 

Knihomoľom môžete darovať limitované edície kníh obľúbených autorov v krásnych väzbách. Dobrodruhom, ktorí radi cestujú, isto sa zídu knižní turistickí sprievodcovia, ale aj vybavenie či možno poukážky na letenky. Pre páry, ktoré voľný čas trávia kreatívnymi spôsobmi, skvelým nápadom na svadobný dar môžu byť maliarske dielne, kurz fotografovania či varenia. Možností je skutočne veľa – stačí trochu pouvažovať, čo mladomanželom urobí najväčšiu radosť, a vybrať presne to.

Skôr než kúpite svadobný dar

Uistite sa, či to bude zásah do čierneho. Nie každý pozná mladomanželov dostatočne dobre, aby dokázali samostatne kúpiť svadobný dar. Práve preto mladomanželia často robia zoznamy darčekov alebo poverujú najbližších, aby poskytovali tieto informácie. Nehanbite sa opýtať, aký svadobný dar kúpiť, pretože dobre vybraný dar je oveľa lepšou pamiatkou než darovanie rovnakej knihy či ďalšieho mixéra.

Avšak darček to nie je všetko – nezabudnite na príležitostné prianie a pekné balenie

Aj ten najúžasnejší darček musí byť správne zabalený, najmä darček na takú významnú príležitosť, akou je svadba. Balenie darčekov môžete zveriť do rúk profesionálov – na mnohých miestach sú miesta, ktoré poskytujú také služby. Avšak určite je lepšie, keď darček zabalíte sami.

Potrebujete baliaci papier, diskrétnu lepiacu pásku, efektnú mašľu, nožnice a drobné príslušenstvo. Ak v svadobnom dare dávate niekoľko predmetov, môžete ich jednoducho vložiť do darčekovej tašky. A nezabudnite ani na blahoželanie – a ani na vlastnoručný podpis, pretože je to skvelá pamiatka. Všetko, čo potrebujete na zabalenie svadobného daru nájdete vo svojej obľúbenej predajni Pepco.

Výber svadobného daru vôbec nemusí byť náročný. Bez ohľadu na to, či sa rozhodnete pre niečo tradičné, osobné, či dar súvisiaci s koníčkami mladomanželov, pri výbere zohľadnite ich záľuby a potreby, pouvažujte, čo sa novomanželom môže skutočne zísť, alebo čo ich očarí. Koniec koncov, najlepšie darčeky sú práve tie, ktoré sa zhodujú so záujmami a vkusom obdarovaných osôb.