Obsah:

  1. Čo kúpiť na Deň detí?
  2. Deň detí – darčeky pre najmenších v Pepco
  3. Deň detí – darčeky pre deti v predškolskom a školskom veku
  4. Aký darček na Deň detí pre tínedžerov?
  5. Čo kúpiť tínedžerovi na Deň detí?
  6. Čo kúpiť tínedžerke na Deň detí?
  7. Čo kúpiť plnoletému synovi alebo dcére na Deň detí?

Každý rodič veľmi dobre vie, že na svete nie je nič krajšie a vzácnejšie než úprimný úsmev dieťaťa. Každý deň sa snažíme, aby naše deti mali spokojné a pokojné detstvo, plné radostných spomienok a skvelých zážitkov. Existuje však jeden výnimočný deň v roku, ktorý sa oplatí osláviť. Samozrejme, je to Deň detí! 

Deň detí je už za rohom a vy stále neviete, aký darček dáte svojim deťom? Prichádzame vám na pomoc! V Pepco teraz nájdete mimoriadne široký výber atraktívnych detských hračiek, ktoré sa perfektne hodia na darček na Deň detí.

Čo kúpiť na Deň detí?

Skôr, než vyberiete nejakú módnu hračku, najprv zvážte, či je to skutočne správna voľba. Najlepšie darčeky sú také, ktoré odpovedajú na skutočné záujmy dieťaťa. Preto siahnite po veciach, ktoré:

  • súvisia s tým, čo vaše dieťa najviac zaujíma;
  • dieťa neočakávane prekvapia;
  • budú sa mu páčiť.

Pokušenie kúpiť darčeky, ktoré sú skôr praktické alebo súvisia so vzdelávaním, a nie so zábavou, je značné. Avšak nezabúdajte, že darček na Deň detí musí predovšetkým priniesť radosť a byť primeraný k veku dieťaťa.

Deň detí – darčeky pre najmenších v Pepco

Hľadáte darček pre malé dieťa, ktoré čaká na svoj prvý Deň detí? V Pepco nájdete množstvo perfektných nápadov na darčeky. Niektoré z nich:

  • Mäkká deka inšpirované obľúbenými rozprávkami dieťaťa.
  • Hrkálka, hryzadlo alebo plyšová hračka.
  • Hračky primerané k veku dieťaťa – napríklad maskoty alebo vzdelávacie hračky pre mladšie deti. 
  • Farebné plastové nádoby na hračky, hry a iné predmety.

Ako vidíte, nápadov, čo kúpiť na Deň detí pre najmladšie deti, je veľmi veľa. A čo vybrať pre deti v školskom veku alebo pre tínedžerov?

Deň detí – darčeky pre deti v predškolskom a školskom veku

Skupina smejúcich sa detí hrajúcich v parku

Hoci je farebná školská taška či nový peračník dosť lákavým nápadom na darček pre dieťa v školskom veku, ak po nich dieťa práve netúži, radšej vyberte niečo iné. Deň detí oslavujeme 1. júna – krátko pred koncom školského roka. Navyše je to príležitosť na darovanie niečoho, čo prinesie čistú radosť, nemusí súvisieť so školou a učením. 

Výnimkou sú situácie, keď dieťa skutočne túži po novom peračníku s obrázkom svojho obľúbeného hrdinu alebo módnej školskej taške. V Pepco čaká množstvo rôznych vecí na Deň detí pre deti v predškolskom a školskom veku:

  • Kreatívne hračky adekvátne k veku dieťaťa – napríklad stavebnice či rôzne skladačky.
  • Zberateľské figúrky inšpirované rozprávkami, filmami a tým, čo majú deti najradšej.
  • Bábiky, autíčka a množstvo rôznych hračiek.
  • Puzzle a hry.

Vaše dieťa je neustále v pohybe a máte pocit, že má v sebe nekonečné zásoby energie? Pri hľadaní ideálneho darčeka na Deň detí to jednoznačne zohľadnite. Také deti najviac potešia hračky  a predmety, ktoré pomáhajú objavovať nové formy pohybu alebo rozvíjať tie, ktoré už pozná. V ponuke Pepco nájdete rozličné návrhy, ktoré sa určite zapáčia: lopty, švihadlá, skákacie gumy a množstvo iných! 

Aký darček na Deň detí pre tínedžerov?

Na Deň detí netrpezlivo čakajú nielen tie mladšie deti. Ak je dieťa už v tínedžerskom veku, nápadov na skvelý darček je stále dosť. V tomto prípade už radšej nie sú vhodné bežné hračky, avšak môžete vybrať predmety súvisiace so záujmami, a tie v tomto veku môžu byť dosť špecifické. Chytré zariadenia, bezdrôtové slúchadlá či Bluetooth reproduktory sú darčeky, ktoré sú medzi tínedžermi stále populárne. Ak má tínedžer rád fyzické aktivity, pouvažujte o nákupe športového náčinia, napríklad basketbalovej lopte, skejte či kolobežke. 

Čo kúpiť tínedžerovi na Deň detí?

Záleží to predovšetkým od záujmov! Nie každého poteší počítačová hra či nový skejt. Vyberte darček podľa záujmov tínedžera. Ak však záujmy často mení, alebo nie sú ešte vymedzené, môžete staviť na darček z kategórie oblečenie. Zaujímavou možnosťou pre chlapca môže byť módne mikiny inšpirované obľúbenými filmami alebo seriálmi, ale aj tričká s potlačou. Nájdete ich samozrejme v Pepco! 

Infografika Pepco: Darček pre tínedžera na Deň detí

Čo kúpiť tínedžerke na Deň detí?

Výber vhodného darčeka pre tínedžerku môže byť istou výzvou. Podľa záujmov a zvykov môžete darovať vytúžené šaty, nohavice alebo topánky, alebo efektnú kabelku, novú knihu od obľúbeného autora, či zaujímavú stolovú hru. Vyberte darček podľa záujmov tínedžerky, taký, ktorý bude považovať za skutočne užitočný, a ktorý sa jej bude naozaj páčiť. 

Mnohí uvažujú, čo kúpiť deťom na Deň detí, aby ich potešili a prekvapili. Nikto však nepozná deti lepšie ako ich rodičia, preto hľadajte ďalšie inšpirácie v každodennom živote. Pouvažujte, čomu sa dieťa venuje vo voľnom čase – možno hráva hry alebo pozerá animované filmy? Detské záľuby môžu byť dočasné a nestále, avšak napriek tomu ich sledovanie pomáha mať vždy pripravený nápad na dobrý darček, a nielen pri príležitosti Dňa detí.

Čo kúpiť plnoletému synovi alebo dcére na Deň detí?

Deti už dávno vyleteli z rodinného hniezda? Stále je to syn či dcéra, a preto to na Deň detí môžete vyjadriť. V Pepco máme niekoľko nápadov, čo sa dá kúpiť plnoletým deťom na Deň detí!

  • Bytové doplnky – ak syn či dcéra žije vo vlastnom byte, možno chýba niekoľko detailov: mäkká deka, dekoračné vankúše alebo efektné lampáše či váza.
  • Posteľná bielizeň alebo riad – ďalšia praktická a užitočná vec. Komplet elegantnej posteľnej bielizne sa vždy zíde v každej domácnosti – rovnako súprava tanierov či príborov.
  • Lístok na spoločné podujatie – napríklad do kina, divadla či koncert. Kedy ste boli naposledy spolu v mesta na niečo iné ako nakupovanie či vybavovanie? 

Nelámte si hlavu, čo dať plnoletému synovi či dcére na Deň detí, jednoducho navštívte predajňu Pepco alebo kúpte lístky na dobré podujatie a darujte výnimočné prekvapenie a zážitok!