Obsah:

  1. Obývacia izba v boho štýle – kreatívne centrum domova
  2. Príslušenstvo a doplnky v boho štýle – jednoduchý spôsob, ako dodať interiéru charakter
  3. Boho vankúš – malý prvok, veľký efekt
  4. Boho lampy – osvetlenie s charakterom
  5. Boho obrazy – umenie vo vašej domácnosti
  6. Koberce, deky a závesy – textílie, ktoré vytvárajú atmosféru

Boho je eklektická zmes farieb, vzorov a textúr, ktorá do interiéru prináša jedinečnú atmosféru slobody a umeleckej bezstarostnosti. Navrhujeme, ako zariadiť interiér vášho domova v boho štýle, a zameriavame sa na obývaciu izbu a dekorácie.

Obývacia izba v boho štýle – kreatívne centrum domova

Obyvačka boho je priestor, kde môžete slobodne experimentovať s dizajnom a inšpirovať sa z celého sveta. Prírodné materiály ako drevo, ľan a juta zohrávajú v tomto usporiadaní kľúčovú úlohu. Farebná paleta by mala oscilovať okolo teplých, zemitých tónov, ktoré možno oživiť niekoľkými živými farbami.

Vyberte si pohodlnú pohovku čalúnenú etnickou látkou alebo kvetinovými motívmi, ktorá sa stane ústredným bodom obývačky. Vedľa neho môžu byť prútené kreslá, ktoré mu dodajú ľahkosť a prirodzený charakter. Kávový stolík z recyklovaného dreva alebo neobvyklý, ručne vyrobený model, bude skvelým miestom pre knihy a dekorácie.

Nezabudnite na doplnky, ktoré sú základom štýlu boho – farebné koberčeky, ručne tkané deky a prikrývky a jedinečné umelecké dekorácie. To všetko spolu vytvorí vo vašej obývačke útulnú a inšpiratívnu atmosféru.

Na steny umiestnite boho obrazy, ktoré môžu byť ručne maľované alebo zobrazovať etnické motívy. Skvelým doplnkom sú aj zrkadlá v ozdobných rámoch a tkané košepoložené na podlahe, knižniciach alebo komodách.

V interiéri v boho štýle by nemali chýbať rastliny v kvetináčoch. Vnesú do interiéru tú najkrajšiu prírodnú zeleň.

Infografika Pepco o doplnkoch do obývačky v boho štýle

Príslušenstvo a doplnky v boho štýle – jednoduchý spôsob, ako dodať interiéru charakter

Boho štýl v interiéri nie je len o nábytku a farebných stenách, ale predovšetkým o príslušenstve a doplnkoch, ktoré dodajú priestoru jedinečný charakter a útulnosť. Vďaka správnym detailom môžete ľahko a rýchlo zmeniť vzhľad svojho domova a vniesť doň teplo, slobodu a umelecký nádych. Tu je niekoľko kľúčových prvkov, ktoré vám pomôžu vytvoriť interiér v štýle boho.

Boho vankúš – malý prvok, veľký efekt

Mäkké vankúše sú nepostrádateľnou súčasťou boho štýlu, ktorý možno vďaka vymeniteľným obliečkam na vankúše ľahko meniť podľa nálady alebo ročného obdobia. Ako si vybrať obliečky na vankúše a dekoračné vankúše v boho štýle?

  • Materiály – vyberte si vankúše z prírodných látok, ako je ľan, bavlna alebo vlna. Tieto materiály sú nielen ekologické, ale aj veľmi odolné a pohodlné.
  • Vzory a farby – pre boho vankúše sú charakteristické etnické vzory, patchwork, strapce a jasné, žiarivé farby. Môžete kombinovať rôzne vzory a odtiene a vytvoriť tak eklektický a zaujímavý vzhľad.
  • Umiestnenie – rozmiestnite vankúše na posteli, pohovke, kresle alebo dokonca na podlahe, čím vytvoríte útulné a štýlové miesto na relaxáciu. Vankúše Boho sú skvelé aj na terasy a balkóny!

Boho lampy – osvetlenie s charakterom

Obývacia izba s krbom v boho štýle

Osvetlenie je veľmi dôležitou súčasťou prostredia v štýle boho. Správne zvolené lampy môžu úplne zmeniť atmosféru interiéru a dodať mu útulnosť a teplo. Ako skompletizovať lampy v boho štýle?

  • Tienidlá – vyberte si lampy s tienidlami z ratanu, bambusu alebo látky. Prírodné materiály dodajú interiéru organický a útulný vzhľad.
  • Girlandy – svetelné girlandy zavesené na stenách, okolo okien alebo nad posteľou vnesú do interiéru čarovnú atmosféru. Môžete ich zavesiť aj vonku a vytvoriť tak atmosférické osvetlenie na terase alebo v záhrade.
  • Lucerny – kovové alebo drevené lucerny naplnené sviečkami dodajú interiéru romantický a útulný nádych. Lucerny môžete umiestniť na podlahu, police alebo parapety a vytvoriť tak teplé a atmosférické svetelné body.

Boho obrazy – umenie vo vašej domácnosti

Rôzne typy boho obrazov sú skvelým spôsobom, ako prispôsobiť interiér. Môžu zobrazovať abstraktné vzory, kvetinové motívy alebo etnické krajinky a dodať priestoru umelecký nádych. Pri výbere boho obrazov venujte pozornosť rámom a vyberte si tie z prírodných materiálov, ako je drevo alebo bambus. Nemusíte sa obmedzovať len na jednotlivé obrazy! Vytvorte nástenné galérie z rôznych plagátov a fotografií. Miešanie formátov a štýlov vytvára dynamický a zaujímavý vzhľad, ktorý je podstatou boho.

Koberce, deky a závesy – textílie, ktoré vytvárajú atmosféru

Vyberte si koberce s orientálnymi vzormi alebo utkané z prírodných vlákien, ako je vlna alebo bavlna. Koberce v štýle boho sú často farebné a vzorované, čím dodávajú interiéru teplo a útulnosť. Ľahké a vzdušné čipkované závesy, ľanové záclony a prehozy s farebnými vzormi sú skvelým spôsobom, ako dotvoriť aranžmán v štýle boho. Nezabudnite ani na vzorované deky, ktoré môžete prehodiť cez operadlá pohoviek alebo rozložiť na poličku kávového stolíka a siahnuť po nich, keď sa ochladí.

Pozrite si prikrývky a prehozy, ktoré nájdete v aktuálnej ponuke spoločnosti Pepco.

Boho štýl v interiéri je ideálny pre tých, ktorí oceňujú slobodu, kreativitu a eklekticizmus. Či už zariaďujete spálňu alebo obývaciu izbu v štýle boho, nezabudnite použiť prírodné materiály, rôzne vzory a farby a osobné prvky – veľa z nich nájdete za atraktívne ceny v predajniach papiernictva Pepco. To vám pomôže vytvoriť priestor, ktorý bude funkčný a zároveň plný života a charakteru.