Obsah:

  1. Perfektný vianočný darček pre každého nájdete v Pepco
  2. Vianočné darčeky pre ňu
  3. Vianočný darček pre domaseda
  4. Vianočné darčeky pre aktívne ženy
  5. Vianočný darček pre muža
  6. Nápady na darčeky pre módnych domasedov
  7. Vianočné darčeky pre hráčov a nadšencov
  8. Vianočný darček pre deti
  9. Nápady na vianočné darčeky pre deti v predškolskom veku
  10. Vianočné darčeky pre deti v školskom veku
  11. Vianočné darčeky pre tínedžerov
  12. Nechcete kupovať darčeky? Urobte ich sami!

Vianoce sú výnimočným obdobím, keď chceme obdarovať svojich blízkych. Výber vhodného darčeka však môže byť náročný, najmä ak osobu, pre ktorú ho kupujete, až tak dobre nepoznáte. Predstavujeme niekoľko návrhov na vianočné darčeky pre ženy, mužov a deti

Obkolesujúca, upokojujúca vôňa vianočného stromčeka jediná svojho druhu, korenistá chuť perníkov, celá rodina pri jednom stole s chutnými vianočnými jedlami… Zoznam vecí, pre ktoré máme radi Vianoce, je skutočne dlhý! Okrem všetkých zmyslových, duchovných a spoločenských zážitkov, mimoriadne dôležité sú pre nás aj vianočné darčeky. Množstvo radosti prinášajú darčeky, ktoré nájdeme pod vianočným stromčekom s našim menom, ako aj tie, ktorými môžeme obdarovať svojich blízkym. Ktoré darčeky vybrať na najbližšie Vianoce pre svojich najbližších? Navštívte predajňu Pepco – máme pre vás množstvo inšpirácií!

Perfektný vianočný darček pre každého nájdete v Pepco

Ktoré vianočné darčeky vzbudzujú úprimný široký úsmev na tvári a sú vždy vydarené? Predovšetkým také, ktoré boli starostlivo vybrané a zohľadňujú vkus a záujmy obdarovaných osôb. Každý z vašich blízkych má svoje individuálne koníčky a záujmy. Deti môžu mať radi farebné hračky alebo knihy, kým dospelí uprednostňujú skôr praktické alebo personalizované darčeky. Pripravujúc vianočnú ponuku Pepco sme sa snažili, aby bolo v nej čo najviac výrobkov, ktoré spĺňajú tieto kritériá!

Vianočné darčeky pre ňu

Hľadáte nápad na vianočný darček pre sestru, mamu či dospelú dcéru? Máme pre vás niekoľko zaujímavých návrhov. Najprv zvážte, či osoba, ktorú chcete obdarovať, je skôr domased, či má radšej rôzne výzvy. Rada číta, a možno cestuje? Keď poznáte záujmy, oveľa ľahšie nájdete perfektný darček.

Muž odovzdáva darček žene nad stolom s riadmi.

Vianočný darček pre domaseda

Aký je ideálny darček pre osobu, ktorá rada trávi voľný čas v domácom zátiší? Predovšetkým taký, ktorý evokuje pohodu, relax, oddych a príjemné trávenie času, a zároveň sa perfektne hodí k vianočnej atmosfére – napríklad taká aromatická súprava!

Večer s takým darčekom je skutočnou pastvou pre zmysly… Na výber máte rôzne možnosti a za atraktívne ceny:

  • Súprava ozdobená vianočnou vetvičkou, ktorú tvorí difuzér s olejčekom, ktorý udrží vôňu až do 45 dní, tyčinky a 2 sviečky v pohároch, ktoré horia do 9 hodín. Dostupné sú dve lákavé aromatické verzie: santal alebo jablková škorica.
  • Súprava, ktorú tvorí: sviečka v pohári, ktorá horí do 9 hodín, výdatný aromatický sprej a difuzér s vonným olejčekom, ktorý udrží vôňu až do 45 dní. Dostupné sú tri aromatické verzie: lesné bobule, koreniny a láska, a polnočný orgován.

Iným nápadom na drobnejšie vianočné darčeky pre mamu alebo starú mamu môžu byť aj pohodlné a mäkké svetríky, župany či nočná bielizeň. Každá z nás niekedy túži po lenivom dni v komfortnom pyžame. Vo vianočnej ponuke Pepco nájdete:

  • Teplučký a na dotyk príjemný dámsky župan s reliéfnym vzorom a veľkými vreckami, krémový alebo červený (dostupné veľkosti: S/M, L/XL).
  • Roztomilé vianočné dámske pyžamá s pohodlnými károvanými flanelovými nohavicami (dostupné veľkosti: S –XXL), ako aj iné vzory pyžám s vianočnými motívmi, napr. perníkové postavičky či vianočné stromčeky.
  • Dámske svetre s hviezdičkovým motívom a 3D prvkami, napr. s červeným nosom soba Rudolfa (dostupné veľkosti: S – XXL).

Čaká tu na vás aj mnoho iných mäkučkých a teplých nápadov, ktoré sa perfektne hodia na darček pre mamu, babku či sestru!

Vianočné darčeky pre aktívne ženy

Vaša priateľka, dcéra alebo mama má radšej turistiku a stretnutia, než trávenie času v domácom zátiší? Nekupujte jej na Vianoce papuče ani ozdobný vankúš, vsaďte na darček spätý s jej koníčkami! Vyberte:

  • Knihu – zberateľku a milovníčku dobrých príbehov taký darček určite poteší.
  • Darčeková karta – napríklad do jej obľúbeného obchodu alebo kina, aby si sama vybrala film, ktorý si chce pozrieť.
  • Termohrnček – perfektný nápad na darček pre osoby, ktoré sú stále niekde ponáhľajú. V predvianočnom období môžete bez problémov nájsť termohrnček s vianočným motívom. Môžete tiež pouvažovať, a dať ho vyrobiť na objednávku. Príjemným prekvapením je personalizovaná potlač alebo gravírovanie.

To je len niekoľko z mnohých nápadov na darčeky pre ženy, ktoré sú vám blízke. Pri výbere darčeka zohľadnite nielen záujmy, ale aj vek obdarovanej osoby, a vopred si stanovte sumu, ktorú chcete na darčeky vydať.

Vianočný darček pre muža

Nemáte nápad na darček pre svojho otca, manžela či brata? V Pepco vám radi pomôžeme. Aj pre mužov máme dostatok výrobkov, ktoré sa perfektne hodia na vianočné darčeky. Bez ohľadu na vkus obdarovaného, určite nájdete darček, ktorý ho poteší.

Žena a muž sedia na pohovke a rozbaľujú darčeky.

Nápady na darčeky pre módnych domasedov

  • Teplé pánske pletené svetre mäkké ako kašmír. Na výber je viacero módnych odtieňov (dostupné veľkosti: M – XXL).
  • Mäkké pyžamo s vianočnými vzormi s teplými károvanými flanelovými nohavicami (dostupné veľkosti: M – XXL).
  • Klasická modrá károvaná košeľa, ktorá je perfektná do práce aj na každodenné nosenie.

To je len niekoľko príkladov darčekov pre mužov, ktoré sa budú páčiť mužom, ktorí radi dobre vyzerajú v každej situácii. Mnoho ďalších nápadov na darčeky nájdete v predajniach Pepco!

Vianočné darčeky pre hráčov a nadšencov

Ak hľadáte nápad na vianočný darček pre muža, ktorý nepohrdne počítačovými hrami, alebo pre nadšenca cestovania a športu, máme pre vás niekoľko tipov. V tomto prípade sa perfektne hodia:

  • Dobíjacia e-karta na použitie v obľúbenej strímingovej službe alebo obchode s hrami (napr. Netflix, Amazon, Steam či PlayStation Store), ktorá poteší každého fanúšika filmov, hier a nielen ich.
  • Turistické doplnky – napríklad priestranný batoh, fľaša na vodu či termoska. Sú to predmety, ktoré potešia každého nadšeného turistu.
  • Športové oblečenie a doplnky – to pravé pre mužov, ktorí nešportujú pasívne, z tribúny či pohovky, ale sami sa aktívne venujú rôznorodým aktivitám. Podľa rozpočtu môžete kúpiť športové reflexné prvky, tričko, pohodlné tréningové topánky alebo elastické šortky.

Vianočný darček pre deti

Pre mnohé deti je najväčšou atrakciu Vianoc asi to vzrušujúce očakávanie na krásne zabalené vysnívané darčeky čakajúce pod vianočným stromčekom. V širokej vianočnej ponuke Pepco určite nájdete niečo ideálne, presne pre vaše deti. Práve pre najmladších sme pripravili pestrý sortiment hračiek a vianočného oblečenia.

Dievča sa teší z darčeka pod vianočným stromčekom.

Nápady na vianočné darčeky pre deti v predškolskom veku

Darčeky pre najmladších musia zohľadňovať ich záujmy aj ich vek. Pričom niektorý kupujú hračky trochu dopredu, aby boli vhodné pre dieťa nielen v momente rozbalenia darčeka, ale aj o niekoľko mesiacov neskôr. Nikdy nezabúdajte na bezpečnosť – neodporúčame, aby ste najmladším kupovali hračky, ktoré sú určené pre staršie deti, napr. také s malými prvkami. Označenie prípustného veku je uvedené na obale každej hračky.

Čo môžete kúpiť na Vianoce predškolákovi?

  • Drevená dráha-šmykľavka s tromi autíčkami, ktorá pomáha rozvíjať pohybovú koordináciu detí.
  • Milé a mäkučké oblečenie – napríklad s obrázkami postavičiek z obľúbených rozprávok alebo roztomilé pyžamá pre chlapcov a dievčatá s vianočnými vzormi.
  • Hračky na hranie na vzduchu – lopta, lopata s vedierkom, švihadlo, mydlové bubliny a mnoho ďalších.

Vianočné darčeky pre deti v školskom veku

Mladí študenti sa často cíti takmer ako dospelí, avšak vo vnútri stú stále ešte trochu deti, ktoré radi sa hrajú plyšovými hračkami, autíčkami alebo plastelínou. Pri výbere darčeka pre dieťa v školskom veku zvážte jeho aktuálne záujmy – ak má v škole nejaký obľúbený predmet, môžete sa ním inšpirovať.

Čo môžete kúpiť žiakovi alebo žiačke na Vianoce?

  • Dráha Hot Wheels s dvoma slučkami a autíčkami v súprave alebo garáž s diagnostickou stanicou a cestou, ktorá poteší každého malého milovníka áut.
  • Bábika Barbie so súpravou Pekárskej dielne, ktoré sa istú zapáčia nejednému staršiemu dievčaťu.
  • Dobre zásobený peračník – najlepšie so súpravou farebných fixiek a gélových pier.
  • Nový batoh – napríklad s obrázkami obľúbených rozprávkových hrdinov.
  • Knihy, maľovanky, puzzle alebo hry – predmety na zábavu, ktoré súčasne rozvíjajú a vypĺňajú voľný čas.

Infografika Pepco - Čo si Slováci nájdu pod vianočným stromčekom.

Vianočné darčeky pre tínedžerov

Výber perfektného darčeka pre tínedžerov vôbec nemusí byť náročný. Zohľadnite osobnosť a záujmy dieťaťa a vyberte:

  • Módne oblečenie – mikina, blúzka či nové džínsy. Alternatívou je darčeková karta s konkrétnym kreditom.
  • Kozmetika – tínedžerka, ktorá chce pekne voňať a dobre vyzerať, isto ocení farebný prípravok do kúpeľa alebo značkový dezodorant. Tínedžer isto docení kozmetiku na úpravu vlasov alebo súpravu kozmetiky, ktorú reklamuje obľúbený športovec.
  • Hry a knihy – tento darček sa perfektne hodí pre ľudí všetkých vekových kategórií, stačí, keď radi čítajú alebo hrajú počítačové či stolové hry. Skôr než siahnete po konkrétnom titule, uistite sa, či je vhodný pre danú vekovú skupinu.

Nechcete kupovať darčeky? Urobte ich sami!

Personalizované pamiatky a vlastnoručne vyrobené darčeky sú skvelým nápadom na vianočný darček, a to prakticky pre každého. Taký darček je prejavom veľkej angažovanosti, preto ho ocení snáď každý.

Aké vianočné darčeky môžete vyrobiť svojpomocne?

  • Fotoalbum – vyvolajte fotografie a umiestnite ich vo vybranom albume. Môžete k nim pripojiť popisy, nejaké drobné pamiatky (napríklad vstupenku do kina či divadla), a tiež venovanie.
  • Recept na výnimočné jedlo – ak viete, aké chute má rada osoba, ktorú chcete prekvapiť, graficky vypracujte recept na vybrané jedlo. K darčeku pridajte aj ingrediencie, ktoré sú potrebné na prípravu.
  • Domáce dekorácie – keď viete šiť, vyšívať alebo maľovať, môžete vytvoriť obrázok, obrúsok, vyšívaný vankúš alebo inú drobnosť, ktorá sa určite bude páčiť každému.

Nezabudnite, že dôležitejšie než samotné vianočné darčeky, je čas trávený s blízkymi. Keď už pre nich vyberáte darčeky, venujte výberu dostatočnú pozornosť a zohľadnite ich záujmy a koníčky. Prajeme vám veselé Vianoce a… len vydarené darčeky!