Obsah:

  1. Tradičné valentínske darčeky
  2. Malé darčeky na Valentína
  3. Kreatívne nápady na valentínske darčeky

Valentín – sviatok zamilovaných – ideálna príležitosť ukázať milovanej osobe, aká je pre vás dôležitá. Valentínske darčeky umožňujú jednoduchým spôsobom vyjadriť svoje city… bez slov. Môžeme sa rozhodnúť pre tradičné kvety a čokoládu, darovať milovanej osobe nejakú bižutériu či šperk, alebo nejakú drobnosť do domácnosti, napríklad aromatickú sviečku či rámik so spoločnou fotografiou. Inšpirujte sa, aký valentínsky darček môžete darovať 14. februára!

Tradičné valentínske darčeky

Na Valentína sa niektoré darčeky považujú za klasiku a neprestávajú byť populárne. Koniec koncov tieto tradičné darčeky majú veľkú silu vyjadriť city jednoducho a priamo!

Kvety (najmä červené ruže!) sa považujú za univerzálny symbol lásky. Pri výbere kytice môžete k nej pridať osobný lístok a postarať sa o slávnostné darovanie. Bonboniéra kvalitnej čokolády je ďalšou valentínskou klasikou. Aby bol tento darček ešte výnimočnejší a osobnejší, hľadajte čokoládu s neštandardnými náplňami, neobvyklými kombináciami chutí alebo s originálnym tvarom. Pri výbere bižutérie stavte na štýl, ktorý bude obdarovanej osobe pasovať. Môže to byť jemný náramok, elegantný náhrdelník či decentný prstienok. Ak sa navyše rozhodnete pre gravírovanie – valentínsky darček bude ešte výnimočnejší.

Malé darčeky na Valentína

Aj malý darček môže mať veľký význam! Dôležité je, aby takýto dar mal priamo romantický nádych alebo nadväzoval na záujmy obdarovanej osoby. Aké malé, avšak významné darčeky sa hodia na valentínsky darček?

Infografika Pepco „Čo kúpiť na Valentína?“

Sviečky sú vždy perfektný nápad! Pomáhajú vytvoriť čarovnú a romantickú atmosféru, naplniť interiér teplým svetlom a krásnou vôňou. Vyberte sviečky s vôňou, ktorá má pre vás oboch osobitný význam, napr. pripomína spoločné chvíle a zážitky. Môžete sa tiež rozhodnúť pre krásne dekoratívne svietniky, ktoré sa stanú nielen praktickou, ale aj elegantnou súčasťou zariadenia. Skvelou alternatívou sviečok a svietnikov môžu byť moderné aróma difuzéry! Pozrite si aktuálnu kolekciu sviečok a svietnikov Pepco.

Ak blízka osoba rada číta, dobrá kniha môže byť skvelým valentínskym darčekom. Môže to byť romantický román (ideálny na sviatok zamilovaných!), najnovšia zbierka básní obľúbeného básnika či poetky, alebo novinka obľúbeného spisovateľa. Univerzálnym nápadom na malý valentínsky darček je hrnček s romantickým mottom, personalizovaným dizajnom alebo spoločnou fotografiou.

Na valentínsky darček sa hodí aj kozmetická súprava do kúpeľa, soľ, bomby do kúpeľa, či exkluzívne sprchové gély. Sukulenty a iné malé črepníkové rastliny alebo možno bonsaj sú darčeky, ktoré budú rásť spolu s vašou láskou. Fotorámiky – ďalší skvelý nápad na valentínsky darček. Môžete si vybrať rámik s romantickým motívom a k tomu vaša spoločná fotografia. Je to nielen darček, ale aj krásna pamiatka na spoločné chvíle.

Kreatívne nápady na valentínske darčeky

Valentínske darčeky s Pepco

Valentín je ideálnou príležitosťou, keď môžete uvoľniť svoju kreativitu a vyjadriť svoje city prostredníctvom jedinečných a osobných darčekov.

Niekoľko inšpiratívnych nápadov na neštandardné a ručne vyrobené darčeky:

  • Album spoločných spomienok – vlastnoručne vytvorte album s fotografiami a poznámkami, ktoré dokumentujú najdôležitejšie chvíle vášho vzťahu. Môže to byť jednoduchá brožúrka s nalepenými fotkami a krátkym opisom, alebo prepracovanejší albumu typu scrapbook.
  • Ručne vyrobené sviečky – vytvorte vlastné sviečky s obľúbenými vôňami a farbami svojho partnera alebo partnerky. Nielen je to len osobný darček, ale aj spôsob, ako vytvoriť romantickú atmosféru – žiara a vôňa ručne vyrobenej sviečky určite rozbúši srdce milovanej osoby.
  • Nádoba plná dôkazov lásky – na malých kartičkách napíšte, čo máte na druhej osobe radi a za čo si ju obzvlášť ceníte. Umiestnite kartičky do ozdobnej nádoby – je to darček, ktorý bude obdarovanej osobe každý deň pripomínať vašu lásku.
  • Kulinárske majstrovské dielo – ak je varenie vašou vášňou, pripravte špeciálne jedlo alebo sériu obľúbených pochúťok svojej partnerky či partnera. Môže to byť elegantná večera, domáce sladkosti alebo prepracovaný dezert. Nezabudnite vytvoriť správnu atmosféru stretnutia!
  • Individuálny obraz alebo plagát – vytvorte alebo objednajte obraz, ktorý pre vás oboch niečo znamená. Môže to byť grafika s dôležitým citátom, ilustrácia alebo fotografia miesta, ktoré ste spolu navštívili, alebo plagát venovaný spoločným záujmom.

Nezabudnite, že v prípade valentínskych darčekov ide predovšetkým o nápad a angažovanosť, ktoré do nich vložíte. Kreatívne, ručne vyrobené darčeky či individuálne predmety sú skvelým spôsobom, ako ukázať, ako veľmi vám záleží na šťastí vašej lásky!