Obsah:

  1. Kostýmy na Halloween 2024 – vybočte z radu
  2. Halloween v štýle 90. rokov. – nostalgia v móde!
  3. Ekokostýmy – buďte zodpovední s Pepco!
  4. Halloweenske dekorácie – ako lacno navodiť temnú atmosféru?
  5. „Strašidelne“ lacné halloweenske dekorácie s Pepco
  6. DIY - urob si to sám s Pepco!
  7. Osvetlenie – na atmosfére záleží!
  8. Zvuky a hudba pre Halloween – atmosféra na 100 %
  9. Dekorácie do záhrady a na balkón na Halloween od Pepco

Halloween je výnimočný čas, keď môžeme všetci popustiť uzdu svojej fantázii a ponoriť sa do atmosféry temných príbehov, strašidelných postáv a strašidelných dekorácií. Budeme sa však v roku 2024 opäť obliekať za klasické čarodejnice a upírov? Čo tak zvoliť niečo kreatívnejšie, nečakané a… no, trochu bláznivé? Možno 90. roky? V Pepco nájdete niekoľko nápadov na originálne hallowwenské kostýmy a dekorácie v štýle 90. rokov, vďaka ktorým bude tento deň nezabudnuteľný. Nemusíte míňať majetok – stačí vám len trochu kreativity, dobrá zábava a… možno trochu pavúčikov!

Kostýmy na Halloween 2024 – vybočte z radu

Začnime tým najdôležitejším: ako sa obliecť, aby sme vynikli v dave? Nechcete predsa byť ďalšou osobou v klasickom upírskom oblečení, však? Samozrejme, pokiaľ nemáte obzvlášť ostré zúbky! Tu je niekoľko nápadov na halloweenske kostýmy, ktoré budú na vrchole v roku 2024. Štýl 90. rokov je najväčším hitom tejto sezóny!

Halloween v štýle 90. rokov. – nostalgia v móde!

Ak chcete zorganizovať Halloween v štýle 90. rokov, je dobré začať vytvorením správnej atmosféry inšpirovanej týmto ikonickým desaťročím. 90. roky sa vracajú na vlne popularity retro trendov, a preto môže staviť na oblečenie inšpirované týmto obdobím. Myslíte si, že postava z kultového seriálu Priatelia sa na Halloween nebude hodiť? Premyslite znova! Rachel Greenová so svojím charakteristickým účesom alebo Chandler Bing v nepadnúcom obleku a s ironickými textami môžu byť hitom. Navyše kostýmy inšpirované hitmi 90. rokov, napríklad Buffy: Vampire Slayer, popové hviezdy, ako sú Spice Girls alebo postavy zo Scooby-Doo, sú skvelé na párty s priateľmi a rodinou.

Ako obliecť svoje deti na Halloween? Pozrite sa, čo sme pre najmenších pripravili v Pepco!

Kľúčovým prvkom je hudba: pripravte si playlist s hitmi 90. rokov, ktoré vyvolajú nostalgiu a každému navodia skvelú náladu. Pri organizovaní hier a aktivít stavte na klasické hry, ako je bobbing for apples (lovenie jabĺk z vody bez použitia rúk) alebo súťaž o najlepší kostým. Tento prístup umožní všetkým hosťom pocítiť ducha Halloween spred rokov, plného radostí a nostalgickej zábavy.

Ekokostýmy – buďte zodpovední s Pepco!

Ak má byť Halloween 2024 nielen zábavný, ale aj vedomý, stavte na ekokostýmy! Namiesto kupovania hotového, „plastového“ oblečenia si ho vyrobte sami z vecí, ktoré máte doma. Kartónové krabice, staré oblečenie alebo veci nájdené na povale sa môžu stať prvkami na vytvorenie niečoho jedinečného a hlavne ekologického. Možno kartónový robot alebo recyklovaný strašiak? Deťom sa tento nápad zapáči, a vy sa budete cítiť ako skutočný majster upcyklácie!

Halloweenske dekorácie – ako lacno navodiť temnú atmosféru?

Kostým je jedna vec, ale čo dekorácie? Nezabudnite, že atmosféra robí svoju prácu! Usporiadanie halloweenskej párty s tematikou 90. rokov pre vašu rodinu a priateľov je skvelou príležitosťou oživiť ducha desaťročia s nádychom nostalgického šarmu. Našťastie v roku 2024 nemusia halloweenske dekorácie stáť celé bohatstvo. Objavte niekoľko spôsobov, ako si vytvoriť strašidelnú, ale útulnú atmosféru bez toho, aby ste si vyčerpali peňaženku.

„Strašidelne“ lacné halloweenske dekorácie s Pepco

Ak hľadáte hotové dekorácie, ktoré nezruinujú váš rozpočet, Pepco je rajom lovcov výhodných nákupov. Halloweenska ponuka Pepco zahŕňa všetko, od umelých pavúčin, cez tekvicové lampičky, až po figúrky duchov. Stačí pár drobností a vaša obývačka sa môže premeniť na desivú krajinu hrôzy! Pri plánovaní oslavy si nezabudnite naplánovať návštevu najbližšej predajne Pepco!

Začnite nákupom hrnčekov, tanierov a príborov s klasickými dobovými vzormi, ako sú oranžové a čierne pruhy, tekvice alebo duchovia. Takéto „strašidelné dekorácie môžu zahŕňať umelé pavučiny v rohoch miestností, staré plagáty z hororových filmov a čierne sviečky umiestnené na stoloch. Pridajte plechy na pečenie v tvare tekvice, duchov a čarodejníc, ktoré sa budú hodiť ako na koláčiky tak aj domácu pizzu. Využite aj klasické dekoratívne prvky, ako sú tekvicové lampáše umiestnené pri vchode, ktoré hostí privítajú teplým, ale zároveň tajomným svetlom.

Pozrite sa, aké kuchynské doplnky na Halloween si môžete kúpiť v Pepo!

DIY – urob si to sám s Pepco!

Máte chuť na ručné práce? Využite to, čo máte doma! Duchovia z papierových vreckoviek, lampióny zo zaváraninových pohárov alebo klasické vyrezávané tekvice. Bez pavučín a tekvíc to nie je Halloween! Aj keď nemáte čas alebo chuť vyrezávať ich do zložitých vzorov, stačí umiestniť niekoľko malých tekvičiek pri vchode do domu – efekt je zaručený. Urobte z toho rodinnú hru – každý môže vytvoriť niečo strašidelné! Atmosféru dodajú sviečky, a efekt dotvorí pár vetvičiek vo váze, ozdobených umelými pavučinami.

Pripravte si domáce dekorácie: papierové duchy, čierne mačky vystrihnuté z kartónu a farebné tekvicové girlandy. Nezabudnite na klasické vyrezávané tekvicové lampáše, ktoré môžete ozdobiť jednoduchými tradičnými vzormi.

Osvetlenie – na atmosfére záleží!

Správne svetlo môže zmeniť celý interiér. Vyberte si červené žiarovky, svietiace očné gule (nebojte sa, umelé!) alebo LED sviečky. Alebo si predstavte, že by ste svoj dom osvetlili svetlami v tvare lebky… S takýmto svetlom bude každý duchársky príbeh znieť ešte strašidelnejšie! Pozrite sa, aké lampy a lampáše si môžete kúpiť v Pepco!

Zvuky a hudba pre Halloween – atmosféra na 100 %

Dekorácie a kostýmy sú jedna vec, ale čo so… zvukom? Môžete si vytvoriť vlastný playlist plný strašidelných zvukových efektov – od klepotavých krokov cez kvílenie vetra až po desivé výkriky. Takýto soundtrack je dokonalým doplnkom každej halloweenskej párty a nabehne mráz na chrbte nielen tým najmenším!

Dekorácie do záhrady a na balkón na Halloween od Pepco

Nielen interiér potrebuje správnu výzdobu. Čo tak strašidelné postavy pri vchode do domu? Zostavte si najrôznejšie postavy – od kostlivcov až po upírov – ktoré môžete postaviť vonku. Pomyslite si, čo môže byť pôsobivejšie ako kostra vítajúca návštevníkov pri dverách!

Nezabudnite na drobnosti, ako sú girlandy v tvare tekvíc alebo balóny s hororovou tematikou (a nejde o tie, ktoré prasknú s hlasným výbuchom!). Ide o lacné a jednoduché riešenia od Pepco, ktoré celku dodajú charakter. V kombinácii s DIY dekoráciami bude efekt elektrizujúci. Koniec koncov, Halloween nie je len o strachu, ale aj o kreativite!

Organizácia Halloweenu v roku 2024 nemusí stáť majland ani si vyžadovať nadľudské schopnosti. Potrebujete len trochu kreativity, trochu plánovania a – čo je najdôležitejšie – návštevu Pepco a dobrú náladu! Pripravte si kostým, vyrobte si vlastné dekorácie a pozvite svojich priateľov na nezabudnuteľný večer plný duchov, zombíkov a…. chutných sladkostí.