Obsah:

  1. Aký darček si vybrať na prvé narodeniny dieťaťa?
  2. Darček k ročnému jubileu nie je všetko, čo treba mať na pamäti

Prvý rok života dieťaťa je špeciálnou príležitosťou, ktorá sa najčastejšie oslavuje s rodinou. Prvé narodeniny dieťaťa si vyžadujú dobre zvolený darček, ktorý môže byť praktický alebo typicky spomienkový. Ak hľadáte inšpiráciu na kúpu vydareného darčeka k výročiu, ste na správnom mieste! 

Aký darček si vybrať na prvé narodeniny dieťaťa?

Darčeky k výročiu jedného roka možno rozdeliť do niekoľkých kategórií, medzi ktorými stojí za zmienku praktické, hračkárske a suvenírové darčeky. Na začiatok je vhodné zvážiť, aký rozpočet môžete na darček vyčleniť a aký typ darčeka bude najvhodnejší. 

Rodičia batoliat veľmi oceňujú praktické darčeky – veď s malým dieťaťom prichádza veľa nových potrieb a výziev. Ak radi dávate darčeky, ktoré sa vám v každodennom živote naozaj hodia, vyberte si praktický darček k výročiu. Tu je niekoľko príkladov:

  • Deky, súpravy na kŕmenie z fľaše, detský riad – to sú skvelé darčeky a praktické doplnky pre bábätká, ktoré zároveň nestoja veľa. Nájdete ich v ponuke Pepco za vynikajúce ceny. 
  • Oblečenie – v šatníku batoľaťa ho nikdy nie je dosť. Každý, kto sa stretol s ročným dieťaťom, dobre vie, ako často je potrebné dieťa prezliekať. Nové oblečenie na spanie, sveter alebo sada košieľ sú veci, ktoré sa vám určite budú hodiť. Nezabudnite na to, aby ste oblečenie pre ročné dieťa nakupovali s malou rezervou na veľkosť. Ich široký výber na vás samozrejme čaká v našej ponuke.
  • Zariadenie detskej izby – ak viete, čo ešte chýba v izbe vášho dieťatka, narodeninový darček môže byť práve tento prvok. Rozkošná nočná lampa, kolotoč nad postieľku alebo mäkký hrací koberec sú predmety, ktoré možno úspešne kúpiť ako darček k prvým narodeninám.

Hračky sú úplne inou skupinou výrobkov, ktoré určite prinesú dieťaťu radosť, vzbudia zvedavosť o svete a poskytnú zábavu. Ak uprednostňujete tento typ darčeka, zvážte jeho kúpu:

  • Senzorickej hračky – to znamená takej, ktorá vzbudzuje zvedavosť dieťaťa tým, že pôsobí na jeho zmysly (predovšetkým na hmat, ale aj na sluch a zrak). V predaji nájdete mnoho senzorických tabúľ a podložiek, ako aj menšie hračky tohto typu. 
  • Vzdelávacej hračky – môže to byť triedička akéhokoľvek typu, ale aj špeciálna vzdelávacia tabuľa alebo iný typ hračky, ktorá stimuluje kreativitu, manuálne zručnosti dieťaťa a má priaznivý vplyv na jeho rozvoj. 
  • Maskoti – teda základné, ale veľmi obľúbené hračky pre dojčatá. Maskot sa môže rýchlo stať obľúbeným predmetom dieťaťa, s ktorým bude chcieť spať a ktoré si bude brať všade so sebou. V spoločnosti Pepco nájdete široký výber maskotov a týchto druhov plyšových hračiek za vynikajúce ceny. 

Infografika spoločnosti Pepco o tom, čo sa páči ročným deťom

Suvenírové darčeky nie sú typické hračky alebo predmety na každodenné použitie, ale môžu mať typickú sentimentálnu a spomienkovú hodnotu. Takýto narodeninový darček nebude mať priamy úžitok pre batoľa alebo jeho rodičov, ale môže sa stať veľmi cennou pamiatkou do budúcnosti. Ak radi dávate práve takéto darčeky, môžete zvážiť:

  • Album, fotoknihu alebo fotorámik s fotografiou dieťaťa – tento typ darčeka dieťa pravdepodobne ocení až po dlhom čase. Je to však veľmi pekná rodinná pamiatka. 
  • Personalizovaný darček – napríklad s gravírovaním alebo potlačou. Malé lyžičky s vyrytým menom dieťaťa a dátumom narodenia sa veľmi často kupujú na výročie jedného roka. Obľúbené sú aj personalizované šperky pre deti. 

Nech už sa rozhodnete pre akýkoľvek typ darčeka k výročiu, nezabudnite, že sa vždy môžete dohodnúť s rodičmi dieťaťa. Možno vám poskytnú ďalšie nápady na darčeky. 

Darček k ročnému jubileu nie je všetko, čo treba mať na pamäti

Ročný chlapec drží v rukách kúsok čokoládovej torty na oslavu svojich narodenín

Už máte na mysli zaujímavý darček k prvým narodeninám vášho dieťaťa? To je skvelé! Je čas prispôsobiť mu obal a tiež… blahoprajnú kartu! 

Nezabudnite siahnuť po blahoprajnej karte k výročiu narodenín. Môžete si vybrať, či si kúpite takú, ktorá už má vytlačené vaše želania, alebo takú, ktorú je potrebné doplniť. Narodeninová karta je skvelá pamiatka. Ak dieťaťu nedávate ako darček peniaze, nezriekajte sa jej – karta nie je obalom na bankovky, ale spomienkovým detailom, ktorý sa môže stať peknou pamiatkou pre vaše dieťa. 

Balenie darčekov k narodeninám je najlepšie kúpiť až po výbere samotného darčeka, pretože vtedy získate predstavu o tom, koľko darčekového papiera potrebujete alebo po akej veľkej darčekovej taške siahnuť. Farebný papier, darčekové tašky, mašle a stuhy – to všetko nájdete v predajniach Pepco! Ponúkame darčekové baliace materiály za veľmi prijateľné ceny, pretože najdôležitejší je samotný darček a udalosť, ktorú oslavujete.